sâmbătă, 16 noiembrie 2013

Moara cu noroc rezumat de Ion Slavici pe scurt pe capitole


ion rezumat Moara cu noroc de Ion Slavici rezumat pe scurt Moara cu noroc.Moara cu noroc este scrisa de Ion Slavici , rezumat scurt pe capitole. Moara cu noroc este un loc de popas intre drumuri primejdioase. Ghita care arendeza Moara cu noroc pentru a se ridica de la cizmar la om cu cizmarie cu 10 calfe. Moara cu noroc este idealul de afacere de moment pe care vrea sa o practice pentru implinirea visului.
  Ghita impreuna cu sotia Ana , copii si mama soacra locuiesc propiu zis in moara. Afacerile merg bine pana la sosirea lui Lica Samadau , care il transforma . Ghita primeste porcii furati si inchide si ochii si la alte daruri furate. Lica era seful porcarilor iar acesta vine intr-o zi fara sa-l dibuiasca caini, ocazie dupa care Ghita isi ia doi caini si pistoale plus pe deasupra o sluga zdravana care ulterior afla ca era om al lui Lica.

  Ghita este implicat de Lica intr-un incident . Ghita minte si-l apara pe Lica de crima uciderii unui propietarese de porci si schimbare banilor foarte mari si a aurului. Acesta il depaseste pe Lica in viclenie ajnungand pana acolo sa ii duca de nas pe Lica si Pintea , jandarmul care-l ura pe Lica desi au fost tovarasi , ultima data Ghita il convinge pe Lica sa-i aduca o suma mai mare dar si sa-l predea . Acesta se dezumanizase asa de mult incat ii pare rau ca avea nevasta cu copii . Data cand trebuia sa-i aduca bani si auru coincidea cu Pastele .
  Copii impreuna cu mama soacra sunt trimisi inainte la neamuri , iar Ghita cu Ana raman la moara. Ghita ia banii si se duce sa ii schimbe , o lupta se da in interiorul sau crezand ca Ana , soti sa , se daduse lui Lica si o omoara la intoarcere . Lica isi uițase biciu si se intoarce , da ordin de ucidere a lui Ghita ,iar moara este lovit de un fulger si arde.
  Lui Lica i se prabuseste calul si isi zdrobeste capul de un stejar ca sa nu fie prins de Pintea.
   La final ramane bunica cu nepoti care merg mai departe.
                                              1  2

2 comentarii :

Sper sa va fi fost de folos.
Comentariu tau conteaza in cresterea valori articolelor