joi, 5 decembrie 2013

ion rezumat de Liviu Rebreanu

                                   1 2 ipage

Ion  rezumat , de Liviu Rebreanu rezumat pe scurt,un taran ambitios care dorea sa aiba pamant mult o vede pe Ana , bogata  urata si pe Florica saraca la fel ca si el dar frumoasa . Tatal Anei Vasile Baciu , ii spune sa plece de langa fata lui fiindca e data lui George , fiindca avea zestre multa, ajungand pana aproape la bataie dar sunt opriti de sateni aceasta constituind intriga.


  Ion se razbuna pe Vasile Baciu necinstindu-i fata dar si pentru zestre care urma sa o primeasca.
  Ion il forteaza pe Vasile sa-i dea fata si tot ce agonisise. La nunta Ion isi da seama de sentimentele sale pentru Florica si cat de urata e Ana. Deoarece nu facuse nici un act , care sa dovedeasca trecerea bunurilor din proprietatea lui Vasile in  propietatea lui Ion , Vasile nu-i mai da toate pamanturile.
  Ana este batuta de taica-sau iar Ion o foloseste ca motiv al santajului. Mediatorul este preotul Belciug , iar Ana nu devine alceva decat moneda de schimb . Ana se sinucide , iar copilul  care moare si el nu-i naste nici un resentiment, deoarece el ii privea ca niste garanti .
   Acum ca avea pamant incepe sa-l strige glasul iubiri. Florica se insoara cu George , iar finalul este unul tragic.
  George il omoara pe Ion in  curte , averea lui Ion trece in propietatea biserici iar romanul se termina cu drumul ce iese din Pripas.
  
ion liviu rebreanu comentariu
Liviu Rebreanu
comentariu Ion


                                              

8 comentarii :

Sper sa va fi fost de folos.
Comentariu tau conteaza in cresterea valori articolelor