vineri, 15 noiembrie 2013

Maitreyi rezumat de Mircea Eliade pe scurt pe capitole

                                            1 2
Maitreyi de Mircea Eliade rezumat pe scurt
 Maitreyi este o opera a lui Mircea Eliade pe scurt despre relatii dintre oameni din locuri si culturi diferite.
 Alan este un tanar european care se duce in India sa muncesca. El se imbolnaveste de malarie si este invitat acasa la Nareandra Sen , cu ideea sa-l adopte si cand v-a izbugni revolutia sa plece.
   Allan ii preda lectii de franceza iar Maitreyi ii preda lectii de bengaleza.
 Allan insa interpreteaza gresit gesturile lui Sen si incepe jocul seductiei cu fiica cea mare, Maitreyi , desi cand o vazuse prima data i se paruse urata . Comportamentu tuturor le spuneau sa stea impreuma deoarece atunci cand erau impreuna si stateau mai mult nimeni nu le spunea nimic, dimpotriva ii incuraja sa petreaca timp impreuna.
 Pana la urma cei doi petrec cateva nopti impreuna , iar unii dintre angajati observa asta , dar nu spun absolut nimic.
 Totul este dat pe fata de sora mai mica a lui Maitreyi care la vizita la lac , deoarece aceasta inebunise, vede ca mana lui Allan este pe mijlocul lui Maitreyi si spune mamei.
  Dupa aceea este simplu de ghicit ce se intampla . Maitreyi este batuta si inchisa in camera. Lui Allan i se spune sa plece imediat. Acesta nu este primit de nici unul din asa zisi prieteni in gazda. Hoinareste cate zile pe drumuri , chiar se gandeste ce s-ar scrie despre el in ziare daca s-ar ucide.
  Acesta gaseste o femeie la un hotel si isi petrec noaptea, intre timp Maitreyi incearca sa ia legatura cu Allan dar acesta doreste sa o uite .
  Intr-o zi nepotul doamnei Sem il viziteaza pe Allan si ii spune ca Maitreyi sa daduse unui vanzator de fructe si ca aflasera toti de relatia lor.
  Maitreyi nu este alungata din casa deoarece tatal sau doreste sa devina filozoafa.



                                                

6 comentarii :

  1. Chiar ca-i scurt, nu gluma. Destul de bun pe de alta parte, ai uitat sa mentionezi ca Allan se retrage in Himalaya pentru o dezintoxicare spirituala. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da am uitat o sa trec si asta

      Ștergere
    2. Pai astea sunt ideiile principale daca vrei sa afli mai multe citeste carte , parerea mea

      Ștergere

Sper sa va fi fost de folos.
Comentariu tau conteaza in cresterea valori articolelor